Wie zijn wij...

Onze namen zijn Tom en Nancy en wij runnen samen onze droom.

Geïnspireerd door de vele leuke koffiezaakjes die je tegenwoordig kan vinden, besloten we om onze beide interesses te combineren en in een handwerkcafé te gieten.

Wat willen wij bieden...

Wij willen graag een rustpunt zijn voor de mensen in onze omgeving. Een punt om letterlijk en figuurlijk te komen herladen. Dit kan met een heerlijk drankje of met een creatievere aanpak.

In ons drukke, dagelijkse leven is het tegenwoordig vaak moeilijk om nog rust te vinden. Dit heb ik zelf zeer sterk mogen ervaren en hieruit heb ik dan ook geleerd. Af en toe hebben we het allemaal nodig om ons verstand op nul te kunnen zetten. Voor mij (en vele andere mensen) kan dit voornamelijk door creatief bezig te zijn. Ik hou ervan om te spelen met garens, o.a. breien, haken, weven, macramé…

Voor Tom is het vinden van een rustpunt een totaal ander gegeven. Hij komt vooral tot rust wanneer hij mensen in zijn buurt heeft. Als hij zijn ervaringen, vragen, weetjes… kan delen met anderen. Gedurende zijn carrière heeft hij dan ook op regelmatige basis in de horeca gewerkt, waar hij het super vindt om mensen te bedienen en met hen in gesprek te gaan.

We onderscheiden ons van andere horecazaken door net iets anders op de kaart te plaatsen. Zo moet je bij ons niet komen voor een gewoon pintje uit de tap, wel voor een specialer biertje dat we met zorg hebben uitgekozen voor dit seizoen. Je komt niet naar ons voor een thee met een buideltje, wel voor een losse thee die met veel zorg voor natuur en mens werd geproduceerd.  Je komt niet voor een gewoon kopje koffie, wel voor een specialty koffie, met een volle en eerlijke smaak, die je volledig kan traceren tot bij de boer, waar hij geplukt werd. Je komt omdat je nieuwsgierig bent naar welke producten de streek je hier te bieden heeft, voor het vers huisgemaakt gebak, voor de gezelligheid en de beleving!!

De producten die we aanbieden, zoeken we zoveel mogelijk lokaal, met in ons achterhoofd de voetafdruk die deze producten nalaten op natuur, mens en dier.

 

Waarom Bloesemsteek...

We zijn ontzettend trots op de prachtige streek waarin we wonen. Haspengouw, de bloesemstreek  met zijn uitgestrekte fruitboomgaarden die in het voorjaar spectaculair in bloei staan.  Een regio met een rijk cultureel erfgoed, met historische stadjes, kastelen en lokale specialiteiten, zoals peren, appels en ambachtelijke producten. Omdat we zelf  bewust met de natuur omgaan, wilden we graag een naam die daaraan verbonden is en een link heeft naar het handwerken. Zo kwam Bloesemsteek uit de bus, een verwijzing naar de bloesemstreek en ook naar de bloesemsteek, die effectief een haaksteek is. 

 

Spring gerust een  keertje binnen, want we zijn blij je te verwelkomen.