BC Garn is het merk met de meeste GOTS-gecertificeerde garens in de hele industrie. Al 14 garens zijn volledig gecertificeerd en worden dus aantoonbaar geproduceerd volgens strikte dierenwelzijns- en milieubeschermingsnormen. Bovendien garandeert het GOTS-keurmerk eerlijke lonen, arbeidsgezondheid en -veiligheid, goede arbeidsomstandigheden en sociale verantwoordelijkheid. Dit alles wordt jaarlijks gecontroleerd.

Ze staan voor natuurlijke en duurzame garens die actief bijdragen aan een duurzame en ethische mode-industrie.

Kernwaarden van BC Garn:

  1. Duurzaamheid: Ze leggen een sterke nadruk op milieuvriendelijke praktijken. De grondstoffen worden zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat hun garens zowel ecologisch verantwoord als duurzaam zijn.

  2. Ethiek: Het bedrijf streeft naar eerlijke arbeidsomstandigheden en ethische productieprocessen. Hiervoor werken ze samen met leveranciers die voldoen aan strikte sociale en ecologische normen.

  3. Natuurlijke vezels: BC garn heeft een breed gamma aan natuurlijke vezels zoals wol, zijde, katoen, linnen en hennep. Deze garens zijn geliefd vanwege hun kwaliteit en natuurlijke schoonheid.

  4. Kwaliteit: De garens zijn ideaal voor zowel handbreien als machinaal breien. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan en prachtige, duurzame projecten op te leveren.

  5. Kleurenpalet: Ze bieden een uitgebreid en inspirerend kleurenpalet aan. Hun garens zijn beschikbaar in een groot aantal kleuren, waardoor handwerkers creatief en veelzijdig kunnen werken.

In ons gamma...

Allino

Babyalpaca 10/2

Bio balance

Hamelton tweed 1 

Hamelton tweed 2

Loch lomond

Semilla

Semilla grosso

Soft silk

Van de verschillende kwaliteiten zijn niet alle kleuren aanwezig in de winkel. Ben je op zoek naar een specifieke kleur, neem dan zeker contact op.