Novita is een Fins familiebedrijf dat opgericht is in 1928. Het is de grootste fabrikant van handwerkgarens in de Scandinavische landen. Ze hebben het gehele garenproductieproces in eigen handen, van schapenwol tot garenspoel. Momenteel hebben ze de grootste spinnerij in de Scandinavische landen en produceren ze ongeveer 1 miljoen kilo garen, ofwel 10 miljoen garenspoelen per jaar. 

 

Kernwaarden van Novita:

  1. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid: Het bedrijf zet zich in voor milieuvriendelijke productieprocessen en biedt duurzame garenopties. Ze streven naar het minimaliseren van hun ecologische voetafdruk. 
  2. Welzijn: Naast het zorgen voor het milieu dragen ze bij aan het welzijn van hun personeel en aan de samenleving als geheel.
    Novita neemt elk jaar deel aan minstens één liefdadigheidsproject. Dit doen ze door te investeren in zowel natuurbehoud projecten als projecten die bijdragen aan het welzijn van mensen.
  3. Lokale productie: Een groot deel van de garens van Novita wordt lokaal in Finland geproduceerd, hetgeen bijdraagt aan de lokale economie en arbeidsmarkt.
  4. Creativiteit en inspiratie: Novita heeft een sterke band met de handwerkgemeenschap en organiseert evenementen, workshops en andere activiteiten om creativiteit en het delen van kennis te bevorderen. Ze ondersteunen ook de brei- en haakliefhebbers met een verscheidenheid aan patronen, tijdschriften en handleidingen. Zo inspireren ze hun klanten met nieuwe ideeën en projecten.

In ons gamma...

7 brothers

Van de verschillende kwaliteiten zijn niet alle kleuren aanwezig in de winkel. Ben je op zoek naar een specifieke kleur, neem dan zeker contact op.