Haak je eigen scrunchie

Het is zover!!! De eerste zonnestralen hebben me heerlijk deugd gedaan. Met de zomer die er langzaam weer aan komt, wordt het tijd om ons helemaal klaar te maken hiervoor. 
En wie houdt er niet van een leuke, vrolijke scrunchie? 

De scrunchie

Het haarelastiekje, maar dan beter! Deze trend uit de jaren 90 is alweer een tijdje hip. Vorige zomer zagen we hem overal opduiken. De mooie kleurtjes en zachte structuren zorgen dat je haren niet te veel afzien en dat het oog ook wat moois heeft.  Zelf heb ik korte haren en ben ik er dus niet zo veel mee. Maar ik weet zeker dat ik er iemand blij mee kan maken! Dus als je hem niet voor jezelf maakt, is het een leuk projectje voor dochter, kleindochter, nichtje,...

Het patroon

Na heel wat zoeken op het net, kwam ik vaak terecht bij de scrunchies die meteen rond het elastiekje werden gehaakt en zo verder werd opgebouwd tot een waaiertje. Omdat ik graag een vollere vorm wou en dus niet meteen vond wat ik zocht, heb ik zelf een eenvoudig patroon uitgeschreven. Het is een basispatroon waar je mee kunt variëren door voor verschillende garens te kiezen. Hoeveel garen je nodig hebt is sterk afhankelijk van de draaddikte en soort garen. In mijn voorbeeldje gebruikte ik 12g organicon garen, dat overeenkomt met ongeveer 41m. En het werd gehaakt met een 3mm haaknaald.

Het is een eenvoudig patroontje, dus ook een beginnende haker kan hieraan starten. Het patroontje is opgebouwd uit vasten, halve vasten en lossen.
Heb je zin om direct aan de slag te gaan? Hier vind je het patroon Scrunchie

Organicon

Met dit patroontje en het prachtige organicon garen heb je snel zelf een hele collectie klaar. Het assortiment bestaat uit frisse pastelkleuren inclusief een selectie van neutrale basiskleurenDoor de 21 kleuren die er beschikbaar zijn, kan je makkelijk matchen bij je zomer outfit!
Hier vind je meer info over het garen Orgnicon.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.