Corona dekentje

Grannies for Grannies (and Granddads!)

Origineel bericht van scheepjes

Laten we samen aan de slag gaan voor de mensen die geïsoleerd zijn door het nieuwe coronavirus COVID-19!

Voor wie?

Het zijn bijzondere tijden van zelfisolatie en quarantaine. Dit kan leiden tot gevoelens van angst, zorgen en eenzaamheid. Velen van ons zitten thuis en voelen zich hulpeloos, immobiel en mogelijk verveeld. Het is moeilijk om hulpbehoevenden te helpen terwijl je 1,5 m afstand moet houden.

Ben jij op zoek naar iets positiefs om je op te focussen en om je bezig te houden? Daarvoor heeft scheepjes het speciale Grannies for Grannies (and Granddads!) project in het leven geroepen; een Oproep tot Actie voor zowel absolute beginners als gevorderde hakers, met als ultiem doel het geven van jouw gemaakte item aan een geliefde, een ouder iemand of een kwetsbaar iemand die in volledige isolatie zit. En dat terwijl je je eigen stress en angstgevoelens vermindert door mindful te haken. Een win-winsituatie!

Grijp deze kans om  je vrienden, je familie en iedereen die ooit wou leren haken mee te laten doen! Velen van ons zitten thuis en hebben misschien wel tijd om creatief met de handen bezig te zijn!

Het project

Het Grannies for Grannies (and Granddads!) project bestaat uit het gehaakte Kizzy Granny Square Blanket, ontworpen door Maria van 50 Shades of 4 ply.
De videotutorials gemaakt door Esther van It’s All in a Nutshell bij dit patroon bieden veel steun en gedetailleerde technische uitleg voor de absolute beginners die meedoen aan dit project.

Dit toegankelijke patroon bestaat uit vele Granny Squares die afzonderlijk worden gehaakt met de Granny Stitch. De Granny Squares worden later aan elkaar gehaakt. De rand om het deken is meer passend voor gemiddelde en gevorderde hakers, maar Esther geeft in haar video’s suggesties voor een alternatieve, simpelere rand, speciaal voor de prille hakers.

Het patroon is GRATIS beschikbaar op Maria’s blog en via Ravelry.
Esther’s videotutorials vind je op haar blog en op de scheepjespagina

Benodigd garen

Het originele deken is gehaakt met Scheepjes River Washed (78% Katoen, 22% Acryl; 50 gr/130 m)

Hoewel het Kizzy Blanket ontworpen is om te maken met Stone Washed en River Washed garens, begrijpen we dat dit misschien niet mogelijk is voor iedereen. Om iedereen mee te kunnen laten doen aan dit project staan hieronder alternatieve opties. Bovendien is dit project zeer geschikt om je overschotjes van garen op te werken!

  • Scheepjes Colour Crafter (100% Premium Acryl; 100 gr/300 m)
  • Scheepjes Chunky Monkey (100% Premium Acryl; 100 gr/116 m)
  • Scheepjes Cotton 8 (100% Katoen; 50 gr/170 m)
  • Scheepjes Sunkissed (100% Katoen; 50 gr/170 m)

De pakketten voor deze dekens vind je hier

Het ultieme doel

Door samen op afstand  onze tijd creatief door te brengen, ongeacht het haakniveau hopen we om gemeenschapszin op te bouwen en iets attents te maken voor onze geliefden, oudere mensen, familieleden en zij die zich extra kwetsbaar en eenzaam voelen in deze periode. Dit deken symboliseert een stukje van de buitenwereld die zo gewenst is en de dekens laten zien dat er aan deze mensen wordt gedacht. En dat alles door het opvrolijken van de kamer! Maak je deken zo kleurrijk mogelijk om wat vrolijkheid te brengen.

We raden aan om het deken te geven aan: een oudere buurman, -vrouw, een kwetsbaar volwassen persoon of kind, een grootouder, ... 

Verder

Meer tips over het afgeven van het deken en hoe in contact te komen met andere makers, vind je bij scheepjes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.